Over Visiom

Visiom is een organisatie die sinds 2004 leefstijlcoaching verzorgt door heel Nederland. Drijvende kracht Meijke van Herwijnen (voedingswetenschapper, auteur en leefstijltrainer):

“We weten al heel lang dat mensen gezond moeten leven om zich vrolijk, fit, ontspannen en zelfverzekerd te voelen. Maar het valt niet mee om gezonde gewoontes vol te houden en ook niet om anderen daarbij te helpen. Als professional moet je twee dingen faciliteren:

  1. Mensen moeten weten wat ze moeten doen. Bijvoorbeeld op het gebied van voeding, bewegen, slaap,? ontspanning of medicatie. Hier zijn vaak goede adviezen voor te geven.
  2. Ze moeten weten hoe ze dat voor elkaar gaan krijgen. Dan heb je het in veel gevallen over omgaan met je lichaam en behoeftes, tijd en energie managen, communicatie of omgaan met stress en onrust. Dit zijn onderwerpen die helemaal op de persoon moeten worden afgestemd. Je gaat dus coachen of trainen, geen advies geven.

Veel professionals beheersen ??n van deze beide terreinen. Het combineren ervan is bij uitstek het vak van de leefstijlcoach. Maar ook andere gezondheidsprofessionals kunnen hun kennis en vaardigheden op beide terreinen vergroten om cli?nten of pati?nten beter te ondersteunen. Daar is de Visiom Academie voor opgericht.”